sobota, 28 lipca 2012

Ryż z fasolką i białą kiełbasą

Ryż  pełnoziarnisty z fasolką i białą kiełbasą
składniki

    1 woreczek ryz pełnoziarnisty Kupiec
    1 garść fasolka szparagowa,
    2 szt młoda marchewka,
    przyprawa uniwersalna,
    Sól,
    pieprz,
    olej,
    1 szt biała kiełbasa

Ryż gotujemy w osolonej wodzie . Po ugotowaniu odcedzamy .Młodą marchewkę myjemy i kroimy w plasterki  Fasolkę kroimy w mniejsze części i gotujemy wraz z marchewką  z przyprawą uniwersalną do smaku . Po ugotowaniu odcedzamy .Na patelni rozpuszczamy odrobinę masła lub oleju dodajemy posiekaną cebulkę ,ugotowane warzywa .Mieszamy ,dodajemy ryż . doprawiamy do smaku solą i pieprzem . Na patelni grillowej smażymy plasterki białej kiełbaski . Układamy je na ryżu .Ozdabiamy koperkiem .


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz