Ryż pełnoziarnisty z fasolką i białą kiełbasą
składniki
1 woreczek ryz pełnoziarnisty Kupiec
1 garść fasolka szparagowa,
2 szt młoda marchewka,
przyprawa uniwersalna,
Sól,
pieprz,
olej,
1 szt biała kiełbasa
Ryż gotujemy w osolonej wodzie . Po ugotowaniu odcedzamy .Młodą marchewkę myjemy i kroimy w plasterki Fasolkę kroimy w mniejsze części i gotujemy wraz z marchewką z przyprawą uniwersalną do smaku . Po ugotowaniu odcedzamy .Na patelni rozpuszczamy odrobinę masła lub oleju dodajemy posiekaną cebulkę ,ugotowane warzywa .Mieszamy ,dodajemy ryż . doprawiamy do smaku solą i pieprzem . Na patelni grillowej smażymy plasterki białej kiełbaski . Układamy je na ryżu .Ozdabiamy koperkiem .
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz