wtorek, 31 lipca 2012

Sałatka ryżowa na zielono

Sałatka ryżowa na zielono z tuńczykiem i ryżem pełnoziarnistym

składniki

    1/2 szt cukinia młoda,
    1 szt cebula,
    1 szt ogórek,
    szczypior,
    1/2 szt tuńczyk kawałki w oleju,
    1 woreczek ryz pełnoziarnisty Kupiec
    Sól,
    pieprz,
    1/2 szt papryka zielona

Ryz gotujemy według przepisu na opakowaniu . Po ugotowaniu studzimy . Cebulę siekamy dodajemy do zimnego ryżu . Szczypior myjemy kroimy, Paprykę zielona myjemy osuszamy kroimy w kosteczkę . Cukinie młodą myjemy osuszamy kroimy w kosteczkę solimy i odstawiamy na chwilę . Ogórka zielonego myjemy nie obieramy i kroimy  w kosteczkę . Wszystkie składniki mieszamy z sobą . Dodajemy tuńczyka . Jeszcze raz mieszamy doprawiamy pieprzem .


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz