czwartek, 19 lipca 2012

Warzywa na krótko z bułką tartą

Przystawka lub szybka zdrowa kolacja .
składniki

    4 szt marchewka,
    1 szt cukinia,
    2 garście fasolka,
    2 łyżki masło,
    2 łyżki bułka tarta,
    Kucharek - uniwersalna,
    koperek

Fasolkę myjemy odcinamy końce . Marchewkę obieramy i kroimy w plasterki . Cukinię myjemy nie obieramy kroimy w cienkie paseczki i solimy .Taką cukinie odstawiamy . Fasolkę z marchewką gotujemy w lekko osolonej wodzie. Po ugotowaniu odcedzamy . Na patelnie na masełko dodajemy cukinię ,marchewkę i fasolkę . Chwile podsmażamy . Doprawiamy przyprawą uniwersalna i dodajemy bułkę tarta i posiekany koperek . Mieszamy . Podajemy


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz