piątek, 6 lipca 2012

Zupka z fasolki szparagowej

Lekka dietetyczna tylko na warzywach bez tłuszczu i zbędnych kalorii..
składniki

    4 szt ziemniaki,
    1 garść fasolka szparagowa,
    1 szt por,
    1/4 szt seler,
    1 szt pietruszka,
    pieprz,
    koperek,
    Sól morska
    2 szt marchewka,
    2 kulki jałowiec


Do garnka z wodą wkładamy kilka kulek pieprzu i ok 2 kulki jałowca. Zagotowujemy . dodajemy pokrojoną marchewkę i pokrojone  w kosteczkę ziemniaki . Pietruszkę ,seler i por zostawiamy w całości dajemy do zupy . Gotujemy ok 10 min.  Fasolkę obieramy odcinamy końce kroimy na 2 i dodajemy do zupy.Gotujemy . Dojemy sól do smaku . Doprawiamy pieprzem i posypujemy posiekanym koperkiem .



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz