Pyszna delikatna papryka na zimę .
składniki
2 kg papryka czerwona,
8 szkl woda,
1 szkl ocet 10 %,
6 łyżek cukier,
1 łyżka Sól,
1 szt cebula,
liść laurowy,
ziele angielskie Prymat,
2 łyżki gorczyca,
8 łyżki olej
Papryki czerwone myjemy wyciągamy gniazda nasienne i wycinamy białe błonki. Kroimy w dość szerokie paski. Wrzucamy na wrzątek i gotujemy ok 5 min . Gotujemy zalewę . 2 litry wody , 1 szkl octu 10 procent ,cukier sól pokrojona cebula kilka listków laurowych ziela angielskiego pieprzu .zagotowujemy . Zalewę studzimy . Do słoików układamy sparzoną paprykę dodajemy trochę gorczycy . Zalewamy zimną zalewą nie do końca na wierzch wlewamy po łyżce oleju. Zakręcamy pasteryzujemy ok 15 min .
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz