piątek, 31 sierpnia 2012

Świeży szpinak z paluszkami krabowymi i ananasem

Świeży szpinak z paluszkami krabowymi i ananasem .Lekka jak piórko i zdrowa sałatka

składniki

    4 szt paluszki krabowe,
    2 kawałki ananas z puszki,
    1 garść szpinak świeży,
    sok z cytryny,
    olej,
    Sól morska- MŁYNEK,
    Pieprz kolorowy - MŁYNEK,
    1/3 szt papryka czerwona


Liście szpinaku myjemy i osuszamy . Układamy w półmisku . Paluszki krabowe kroimy na kawałki i dodajemy do szpinaku . Plasterki ananasa kroimy w kawałki i dodajemy do sałatki . Lekko mieszamy .Dodajemy kawałki papryki czerwonej . Całość kropimy olejem ,cytryna i sokiem z ananasa. Doprawiamy pieprzem i solą do smaku .Podajemy .


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz