sobota, 8 września 2012

Poziomkowy deser z musli i bitą śmietaną

 Poziomkowy deser z musli i bitą śmietaną. Deser dla dużych i małych . Wykorzystałam podpłomyki formy Kupiec.

składniki


    1/2 opakowania podpłomyków Kupiec
    1 szklanka poziomek
    1 szt śmietana 30 %,
    1 łyżka cukru pudru Królewskiego
    2 łyżki musli,
    3 kostki czekolady gorzkiej

Deser będziemy podawać na podpłomykach ,dostępnych w każdym sklepie. Na początek ubijamy na sztywno zimną śmietanę 30 procentową . Pod koniec ubijania dodajemy troszkę cukru pudru . Po ubiciu łączymy ją z poziomkami . Układamy po 1 łyżce na podpłomykach . Posypujemy poziomkami i  musli . Czekoladę ścieramy na tarce i dekorujemy podpłomyki .



1 komentarz: