poniedziałek, 17 września 2012

Rydzowa pasta kanapkowa

Rydzowa pasta kanapkowa. Robimy ją i zajadamy na bieżąco lub może pasteryzować i zaczekać na zimę .

składniki

    1 kg rydzów,
    1/2 kg cebuli,
    2 szt marchewki,
    przecier pomidorowy,
    papryka ostra
    Bulion grzybowy 2 kostki
    olej rzepakowy,
    pieprz,
    papryka słodka


Cebulę obieramy i drobno siekamy . Grzyby oczyszczamy i drobno siekamy . Marchewkę obieramy i ścieramy na tarce małe oczka .Na patelnie na oleju podsmażamy posiekane grzybki i cebulę . Smażymy ok 5 min . Dodajemy przecier pomidorowy kilka łyżek . Dodajemy pokruszona kostkę grzybową.Mieszamy i dalej smażymy. Doprawiamy pieprzem papryką słodka i ostrą do smaku . Smażymy do miękkości rydzów. Następnie lekko rozdrabniamy blenderom. Studzimy . 




1 komentarz:

  1. Nie lubię rydzów ale mój mąż je uwielbia więc chyba zrobię :-)
    Bardzo fajne przepisy podajesz. Dziękuję

    OdpowiedzUsuń