poniedziałek, 10 września 2012

Smażone ziemniaczki z tuńczykiem

Cóż tu ugotować , wykorzystujemy słoneczko na dworze ,gotujmy szybko i smacznie .

składniki

    1 kg ziemniaków
    2  cebule,
    1 garść fasolki szparagowej
    1 puszka tuńczyka w sosie własnym,
    szczypiorek,
    pieprz kolorowy

Fasolkę myjemy przebieramy i gotujemy w osolonej wodzie. Ziemniaki obieramy i gotujemy ,ale nie do miękkości . Po ugotowaniu odcedzamy i kroimy w plasterki . Cebule obieramy i kroimy w piórka. Na oleju ale małej ilości podsmażamy plasterki ziemniaków. Gdy robią się złote dodajemy pokrojona cebulkę ,mieszamy i dalej smażymy .Dodajmy ugotowaną fasolkę . Gdy warzywa są podsmażone dodajemy lekko odsączonego tuńczyka . Doprawiamy pieprzem i sola do smaku . Dodajemy posiekany szczypiorek.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz