czwartek, 20 września 2012

Szynka w sosie klasycznym

Szynka w sosie klasycznym powstałym dzięki pysznej marynacie firmy Kamis .

składniki
   1 szt Marynata do mięs klasyczna kamis
    1/2 kg szynki,
    3 łyżki ketchupu,
    1 łyżka mąki,
    1 kostka bulionu warzywnego,
    1 ząbek czosnku,
    1 łyżka oleju rzepakowego

Mięso od szynki myjemy osuszamy . Następnie kroimy w plastry i smarujemy marynata klasyczną . Odstawiamy do lodówki na ok 30 min . Na patelni na oleju podsmażamy wyciśnięty czosnek . Dodajemy mięso .Smażymy na złoto z dwóch stron . Następnie podlewamy 2 szklankami rosołku  i dusimy . Po ok 30 min Dodajemy ketchup .Mieszamy . Dusimy . Gdy mięso jest miękkie zaciągamy sos mąką .


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz