Jesienna sałatka z tuńczykiem ,przepyszna i zdrowa.
składniki
1 por (biała część),
1 puszka tuńczyk kawałki w oleju,
1cebula czerwona,
5 kulek rzodkiewki,
4 szt korniszony,
2 marchewki
Pieprz kolorowy - MŁYNEK,
1/2 szt papryki czerwonej
1 szt ogórek zielony
Marchewki dwie sztuki średniej wielkości gotujemy .Po ugotowaniu studzimy i kroimy w kosteczkę . Ogórki korniszony kroimy w kostkę . Cebule czerwona kroimy w kostkę . Rzodkiewki myjemy odcinamy ogonki kroimy w kostkę . Pora myjemy kroimy w plasterki. Paprykę czerwona kroimy w kosteczkę . Ogórka zielonego myjemy nie obieramy kroimy w kosteczkę. Do warzyw dodajemy tuńczyka z puszki. Składniki mieszamy . Doprawiamy papryką słodką ,pieprzem kolorowym . Odstawiamy na ok 20 min i podajemy .
fajny przepis, zainteresowal mnie zwlaszcza dlatego, ze z ryb toleruje jedynie tunczyka i wedzonego lososia
OdpowiedzUsuńja go troszeczke zmieniła bo nielubie por i akurat niemiałam tuńczyka to użyłam makreli i zrobiłam sos. Sałatka świetna
OdpowiedzUsuń