niedziela, 14 października 2012

Kolorowy makaron z sosem carbonara

Kolorowy makaron z sosem carbonara, lubimy to :)


składniki

  
    10 dag kabanosa
    2 żółtko

    1 opakowanie makaronu
    250 ml śmietany,
    1 ząbek czosnku
    1  cebula,
    Sól morska- MŁYNEK,
    pieprz biały

 Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu w osolonej wodzie .Cebule obieramy i siekamy ,czosnek wyciskamy. W międzyczasie, polewamy patelnię oliwą i smażymy posiekaną cebule i wyciśnięty czosnek . Po pięciu minutach dodajemy pokrojone kabanosy i podsmażamy wszystko razem na małym ogniu.
Mieszamy żółtka z śmietana i wlewamy na patelnie do kabanosów .Mieszamy szybko .Doprawiamy solą i pieprzem do smaku . Polewamy makaron.

 

 


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz