czwartek, 25 października 2012

Pieczarkowa z gwiazdeczkami

Smaczna syta zupka . Pieczarki mamy cały rok warto je wykorzystywać w kuchni .


składniki
   4 ziemniaki,
    1 szt marchewki
    1 szt pasternak,
    1/2 opakowania makaronu gwiazdki,
    śmietana do zup i sosów,
    2 kostki bulionu drobiowego
    1 łyżka masła
    15 dag pieczarek
    natka pietruszki,
    pieprz biały

Do garnka z ok 2 litry wody wkładamy kostkę bulionowe i zagotowujemy  Dodajemy pokrojone ziemniaki,starta na tarce marchewkę i pasternak. Gotujemy. Pieczarki obieramy i ścieramy na tarce duże oczka. Podsmażamy na masełku. Gdy są podsmażone dodajemy je do garnka z zupą. Zagotowujemy .Dodajemy makaron mieszamy i gotujemy . Zaciągamy śmietaną. Doprawiamy solą i pieprzem. Na koniec posypujemy posiekaną natka pietruszki .


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz