Sałatka warzywna z tuńczykiem i pieczarkami .Smaczna wspaniale pasuje na przyjecie lub kolację rodzinną .
składniki
15 dag pieczarki swieże,
1 cebula,
szczypior,
1 puszka tuńczyk kawałki w oleju,
3 jajka,
1 papryka czerwona,
3 korniszony,
3 łyżki Oliwek czarnych
2 szt marchewki,
pieprz biały Prymat,
Sól morska- MŁYNEK,
3 szt ziemniaki
Ziemniaki dobrze myjemy i gotujemy w mundurkach. Po ugotowaniu studzimy je ,obieramy z łupiny i kroimy w kostkę. Marchewkę gotujemy zimną kroimy w kosteczkę. Jajka gotujemy na twardo. Po ugotowaniu jajka obieramy i siekamy . Pieczarki gotujemy i zimne kroimy w mniejsze kawałki. Korniszony kroimy w kosteczkę.Oliwki czarne odcedzamy z zalewy kroimy w paseczki . Dodajemy posiekany szczypior. Składniki mieszamy . Cebulę obieramy i siekamy ,dodajemy tuńczyka z puszki. Doprawiamy sola i pieprzem .Podajemy.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz