Nie ma lepszej rybki niż łosoś do tego sosik z pomidorków z dodatkiem ananasa. Królewski zdrowy duet.
Łosoś w pomidorach z ananasem
składniki
2 kawałki łosoś filet,
2 pomidory,
1/2 szt cebuli,
1 łyżeczka oleju,
2 kółka ananasa z puszki,
zioła prowansalskie Kamis
Sól morska- MŁYNEK,
Pieprz kolorowy - MŁYNEK,
1/2 szt papryka czerwona
pasta chilli do smaku
Łososia myjemy osuszamy solimy doprawiamy pieprzem i grillujemy na patelni grillowej. Pomidory myjemy usuwamy skórkę i kroimy w kosteczkę. Cebule obieramy i siekamy. Paprykę myjemy usuwamy gniazdo nasienne i kroimy w drobną kosteczkę. Na patelni na łyżeczce oleju podsmażamy cebulkę ,gdy się zeszkli dodajemy do niej pokrojoną drobno paprykę smażymy chwilę. Dodajemy pokrojone pomidory i pokrojonego ananasa. Doprawiamy sola pieprzem i ziołami prowansalskimi do smaku . Na talerz wykładamy łososia i polewamy go sosem. Podajemy .
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz