czwartek, 13 grudnia 2012

Ryż jaśminowy z potrawka warzywną

Nie trzeba być wegetarianinem aby jadać same warzywka ,smacznie i zdrowo .

Ryż jaśminowy z potrawka warzywną

składniki
  15 dag pieczarek
    1 szt cukinia,
    1 szt por,
    1 garść fasolki szparagowej
    pasta chili,
    2 łyżki przecieru pomidorowego
    1/2 szklanki bulion warzywny,
    pieprz biały
    1 woreczek ryż jaśminowy KUPIEC
    1 łyżka oleju,
    1 ząbek czosnku


Cukinie dobrze myjemy i kroimy w plasterki . Por myjemy i kroimy w plasterki. Pieczarki kroimy w plasterki . Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu . Na oleju na patelni podsmażamy pokrojonego pora i pieczarki . Mieszamy . dodajemy pokrojona cukinię. Podlewamy bulionem wymieszanym z przecierem pomidorowym . Fasolkę gotujemy w osolonej wodzie . Po ugotowaniu odcedzamy ją . Ugotowaną fasolkę dodajemy do warzyw na patelnie . Doprawiamy wyciśniętym czosnkiem ,pastą chili i pieprzem do smaku . Potrawkę podajemy z ryżem .



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz