piątek, 18 stycznia 2013

Przystawka z kaszanki jajka i kukurydzy -lekka kolacje

Moja propozycja na lekka smaczną kolację .
Wykorzystałam kukurydzę firmy Jamar .

Przystawka z kaszanki jajka i kukurydzy

składniki

    1 garść mix sałat,
    2  jajka
    ocet,
    3 łyżki kukurydzy Jamar
    1 szt kaszanka,
    olej rzepakowy ok 1 łyżka
    sól morska

Mix sałat myjemy osuszamy i układamy na talerzach. Kaszankę kroimy w plasterki i grillujemy z dwóch stron na patelni grillowej. Po upieczeniu układamy na sałacie. Gotujemy jajko w koszulce , wykładamy je na sałacie. Całość posypujemy kukurydzą konserwową. Polewamy olejem rzepakowymi solimy solą morską do smaku. Podajemy




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz