środa, 27 lutego 2013

Drobiowo-wocowe szaszłyki z papirusu Winiary

Dziś wykorzystałam Papirus Winiary - fajna sprawa smażymy bez tłuszczu potrawa zyskuje dobry smak jest niskokaloryczna , aromatyczna -nic tylko robić :)

Drobiowo-wocowe szaszłyki  z papirusu Winiary

składniki
pierś z kurczaka 1 szt'
kulki winogrona czerwonego ok 5 szt
jabłko 1 szt
Papirus Winiary
papryka czerwona ok 12 szt
patyczki do szaszłyków

Pierś z kurczaka myjemy osuszamy i kroimy w zgrabna kosteczkę . Jabłko dobrze myjemy nie obieramy i kroimy w kosteczkę . Winogrono kroimy na połówki. Paprykę czerwona myjemy osuszamy i kroimy w kostkę . Nakładamy na patyczki do szaszłyków na przemian mięso,winogrono ,jabłko. Patyczki układamy na papirusie i smażymy już bez tłuszczu . Podajemy z surówkami i ryżem.


Serwujemy z ryżem i surówkami






Na patyczki nakładamy na przemian  mięso i owoce 


Gotowe szaszłyki układamy na Papirus Winiary i układamy na patelni

1 komentarz:

  1. Całe wieki nie robiłam i nie jadłam szaszłyków! :) Dzięki za przypomnienie, że coś takiego istnieje. :)

    OdpowiedzUsuń