wtorek, 30 kwietnia 2013

Pieczony pstrąg podany z paprykowym ryżem

Moja ulubiona rybka tym razem w towarzystwie paprykowego ryżu . Wspaniały duet.

Pieczony pstrąg podany z paprykowym ryżem


składniki
    1 woreczek ryżu KUPIEC
    2 szt papryka czerwona,
    3 łyżki serek mascarpone,
    papryka słodka mielona
    papryka ostra
    szczypior,
    cytryna,
    Sól morska- MŁYNEK,
    2  pstrągi

Ryz gotujemy według przepisu na opakowaniu. Paprykę czerwoną wkładamy do piekarnika na ok 1 godzinę i pieczemy ją. Gdy zrobi się brązowa , wyciągamy ją wkładamy do worka zamykamy i zostawiamy. Dzięki temu skórka łatwo zejdzie z warzywa. Obraną paprykę miksujemy z papryką słodką i ostra , doprawiamy solą . Zmiksowaną parkę mieszamy z wcześniej ugotowanym ryżem i serkiem mascarpone. Mieszamy , doprawiamy jeszcze solą. Pstrąga myjemy wyciągamy wnętrzności myjemy solimy z każdej strony i pieczemy w piekarniku ok 20 min. Pstrąga serwujemy z kulkami ryżu. Całość kropimy cytryną i posypujemy szczypiorem.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz