Coś zdrowego , coś pysznego , coś szybkiego w zrobieniu. Polecam taką pastę na kanapki , do każdego rodzaju pieczywa.
Humus z czerwonej fasoli
składniki
25 dag czerwona fasola,
2 łyżki sezam,
olej sezamowy,
papryka słodka mielona
papryka ostra
Sól morska
2 ząbki czosnek
Fasole moczymy najlepiej całą noc. Wymieniamy wodę i gotujemy fasolę do miękkości. Po ugotowaniu miksujemy ją na pastę. Dodajemy wyciśnięty czosnek , olej sezamowy , sól morską i papryki do smaku. Jeszcze raz miksujemy. Jeżeli jest bardzo gęsta dodajemy odrobinę wody i miksujemy. Sezam prażymy na suchej patelni. Pastę wykończamy sezamem , którego rozprowadzamy łyżką - nie miksujemy.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz