Surówka powstała w ramach testowania produktów żurawina firmy Kresto i oleju rzepakowego Rapso.
Buraczki z żurawiną
składniki
3 buraki,
1 szt cebula,
olej rzepakowy Rapso
żurawina suszona Kresto
pieprz kolorowy ziarnisty
Sól morska
sok z cytryny
Buraczki dobrze myjemy , szorujmy. Gotujemy do miękkości. Ugotowane obieramy z skórki i studzimy. Zimne ścieramy na tarce duże oczka. Cebule obieramy i siekamy drobno. Łączymy cebule z buraczkami i żurawiną. Mieszamy. solimy do smaku , doprawiamy pieprzem. Dodajemy sok z cytryny i olej rzepakowy. Wszystko mieszamy i studzimy.
- Produkt naturalny dla odżywiających się świadomie.
-
Rzepak jest poddawany delikatnemu tłoczeniu, ale bez ekstrakcji.
Uszlachetnienie następuje w naturalny, fizyczny sposób - bez dodawania środków chemicznych.
Rapso jest olejem jadalnym bez cholesterolu.
Zawiera ok. 60% (+/- 2%) prostych nienasyconych kwasów tłuszczowych (kwasów olejowych).
Ponad 30% złożonych nienasyconych kwasów tłuszczowych (np. kwas linolowy) zawartych w Rapso jest wartych polecenia ze względów żywieniowych.
Uniwersalny olej jadalny do stosowania w nowoczesnej kuchni.
Do chrupkich sałatek, do gotowania, duszenia, pieczenia i smażenia frytek.
Szklana butelka chroniąca zawartość przed światłem zapewnia wysoką jakość produktu i jest przyjazna dla środowiska.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz