sobota, 4 maja 2013

Sałata z mozzarellą i sosem francuskim - wiosenne odchudzanie

Takie sałatki same się polecają. szybkie smaczne i mało kalorii - w sam raz na wiosnę.

Sałata z mozzarellą i sosem francuskim

składniki

    1 garść rukoli,
    1 kulka mozzarelli,
    szczypior,
    2 łyżki musztarda francuska,
    2 łyżki Olej z pestek winogron,
    suszone pomidory z bazylią i czosnkiem kamis

Rukolę myjemy i osuszamy wirówce do sałaty. Układamy na talerzu. Ser mozzarella kroimy w dość spora kostkę. Szczypior myjemy osuszamy i kroimy - dodajemy do sałatki. Robimy sos w małym słoiczku mieszamy musztardę francuską z olejem z pestek winogron. Sałatkę lekko solimy i polewamy sosem. Wykończamy posypaniem suszonymi pomidorami z bazylią i czosnkiem. Podajemy.


1 komentarz: