Są to produkty naturalne - jest to fantastyczna sprawa jeżeli potrzebujemy konkretny olej nie musimy kupować całej butelki , która będzie stała w kuchni i łapała kurz. Kupujemy 30 ml używamy i opakowanie wyrzucamy do recyklingu.
Pierwsza saszetka jaka wypróbowałam w mojej kuchni to oliwa z oliwek.
Sałatka z tuńczykiem i selerem
składniki
1/2 szt sałaty karbowanej
1 garść buraka naciowego
oliwa z oliwek Biolevita
tuńczyk kawałki z wody
1 szt cebula czerwona
5 szt ogórki konserwowe
4 łyżki seler konserwowy
1 łyżka suszone pomidory z bazylią
Sól morska
'Sałatę i liście buraka naciowego myjemy i osuszamy , układamy na talerzach. Na sałatę układamy odcedzony seler konserwowy. Cebulę czerwoną siekamy i dodajemy do sałatki. Dodajemy tuńczyk odcedzony z zalewy. wszystko solimy do smaku i doprawiamy pieprzem. Dodajemy suszone pomidory z bazylią. Całą sałatkę kropimy oliwą z oliwek i dekorujemy kawałkami ogórków konserwowych.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz