wszystko wykończone pyszną polewą gastronomiczną.
Glassa Gastronomica Ponti to polewa na bazie octu balsamicznego z Modeny. Jest to gęsty, skarmelizowany ocet o niskiej kwasowości. Jego gęsta, kremowa konsystencja i ciemnobrązowa barwa sprawiają, że idealnie nadaje się do zdobienia sałatek, gotowanych warzyw oraz dekoracji wszelkiego rodzaju mięs i sera. Przyjemny, wyważony, słodko-kwaśny smak Glassy świetnie współgra też z lodami i owocami.
Skład:
moszcz winny koncentrowany i gotowany, ocet balsamiczny z Modeny 49% (ocet winny, moszcz winny koncentrowany gotowany, barwnik: karmel E150d; przeciwutleniacz: dwutlenek siarki), zagęszczacz, modyfikowana skrobia kukurydziana, E415 guma ksantanowa
Szaszłyki drobiowe z szparagami i truskawkami
1 szt pierś z kurczaka15 dag truskawek świeżych
5 szt szparagów
przyprawa do grilla Kamis
oliwa z oliwek
polewa gastronomiczna Ponti
Szparagi obieramy i gotujemy w wodzie z dodatkiem cukru i soli. Po ugotowaniu odcedzamy i kroimy w kawałki. Truskawki myjemy obieramy. Pierś z kurczaka kroimy w kostkę. Dodajemy do niej przyprawę do grilla i oliwę z oliwek - marynujemy ok 15 min. Następnie na patyczki do szaszłyków nakąłdamy szparagi, truskawki i kawałki mięsa. Grillujemy. Polewamy polewa gastronomiczną na bazie octu balsamicznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz