niedziela, 2 czerwca 2013

Szparagi z smażonym warzywnym makaronem

Jeżeli mamy w domu więcej szparagów zróbmy jeszcze pyszny danie .

Szparagi z smażonym warzywnym makaronem

składniki

    1 pęczek szparagi białe ,
    2 szt marchewki młodej
    1  cukinia ,
    Sól morska
    pieprz biały
    1 ząbek czosnku
    olej rzepakowy Rapso ,
    cukier
Szparagi obieramy i gotujemy w wodzie z dodatkiem soli i cukru. Gotujemy kilka minut. Odcedzamy i odstawiamy. Marchewkę obieramy i za pomocą obieraczki do warzyw tniemy na długie paseczki. Cukinie dobrze myjemy i także tniemy na cieniutkie paseczki. Na patelni na oliwie podsmażamy 1 ząbek czosnku następnie kładziemy pocięte warzywa , solimy i chwilę smażymy. Pod koniec dokładamy szparagi. Po chwili wyciągamy warzywa i serwujemy. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku.






1 komentarz: