niedziela, 14 lipca 2013

Kasza z kalafiorem z patelni

O zdrowotności kaszy pisałam już wielokrotnie. Dbając o zdrowie wymyśliłam letni obiadek. Wykorzystując piękny młody kalafior.


Kasza z kalafiorem z patelni

składniki

    1 woreczek kaszy
    1/2 szt kalafiora
    1/2 szt papryka zielona
    szczypior
    Sól morska
    przyprawa uniwersalna
    1 łyżka masła

Kaszę gotujemy według przepisu na opakowaniu w wodzie z dodatkiem przyprawy uniwersalnej. PO ugotowaniu odcedzamy , wyciągamy z woreczka i odstawiamy. Kalafior myjemy , kroimy w różyczki i gotujemy naparze - solimy do smaku. Na patelni rozpuszczamy masło, wkładamy kaszę - mieszamy dodajemy kalafior- mieszamy wszystko razem- jeżeli trzeba doprawiamy do smaku. Pod koniec dodajemy pokrojoną paprykę i szczypior- podajemy na ciepło.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz