czwartek, 18 lipca 2013

Pasta jajecznicowa z twarogiem

Bardzo smaczna pasta z twarożku i jajka. Jajko tym razem nie gotowane ale smażone. Pasta pasuje do każdego rodzaju pieczywa. 

Pasta jajecznicowa z twarogiem

składniki

    5  jajek
    25 dag twarogu
    Sól morska
    pieprz biały
    szczypior
    masło

Twaróg kruszymy mieszamy z odrobiną jogurtu solimy do smaku. Na patelni rozpuszczamy łyżeczkę masła , wbijamy jaka solimy do smaku. Jajka smażymy ale na luźną jajecznicę nie może być za bardzo ścięta. Najlepiej po chwili zdjąć patelnię z palnika i mieszać aż się lekko zetnie. Taką jajecznicę lekko przestudzona dodajemy do twarożku. Mieszamy. Dodajemy posiekany szczypior i doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Podajemy.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz