Od kilku dni chodziły za mną zielone oliwki i same do mnie przyszły :)
Oliwki które wykorzystałam to BULERIAS
Sałatka z oliwkami i musztarda francuską
składniki
1 szt papryka zielona
1 słoiczek oliwki zielone Bulerias
3 łyżki musztardy francuskiej
2 łyżki oleju rzepakowego
Sól morska
pieprz biały
2 szt cebula czerwona
3 szt pomidor
3 szt ogórki konserwowe
20 dag kiełbasy szynkowej
Kiełbasę szynkowa kroimy w zgrabna kosteczkę. Paprykę zielona myjemy osuszamy i usuwamy gniazdo nasienne. Pomidory myjemy usuwamy pestki i kroimy w kosteczkę. Korniszony kroimy w kosteczkę. Oliwki odcedzamy i kroimy na pół. Cebule obieramy i kroimy drobniutko. Składniki mieszamy z sobą. Dodajemy musztardę i olej. Mieszamy doprawiamy do smaku sola i pieprzem .
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz