sobota, 6 lipca 2013

Śledzik na patyczku

Lekka wręcz dietetyczna przystawka z śledzika . Polecam na imprezki i na kolację.


Śledzik na patyczku

składniki
    4 szt śledź w occie
    1/2 opakowania pomidorki cherry
    1 cebula
    ocet jabłkowy
    Sól morska
    olej rzepakowy
    pieprz kolorowy ziarnisty
    3  ogórki małosolne

Śledzie wyciągamy z zalewy octowej ściągamy z nich skórkę i kroimy w długie paski. Pomidorki cherry myjemy osuszamy i kroimy na pół. Ogórki kroimy w grubsze plasterki. Cebule kroimy w piórka solimy ją kropimy octem i oliwą. doprawiamy pieprzem - ugniatamy i odstawiamy do lodówki na ok 10 min. Na patyczki nakąłdamy pomidorka , śledzika i ogórka. Serwujemy na cebulce.


1 komentarz:

  1. ale fajny pomysł:) tak śledzika jeszcze nie jadłam:)

    OdpowiedzUsuń