niedziela, 28 lipca 2013

Szaszłyki na ryżu z sosem cygańskim


 Ciepło , letnie piękne popołudnia i stąd mój pomysł na późny obiad szaszłyki podane z ryżem i sosem cygańskim dla pikanterii marki Reypol.


Szaszłyki na ryżu z sosem cygańskim


    1 cukinia młoda
    6 szt pieczarki
    2 kawałki kiełbasy drobiowej
    przyprawa do grilla
    oliwki zielone
    sos cygański REYPOL
    ryż brązowy
    uniwersalna przyprawa
    1 łyżeczka masła



Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu w wodzie z dodatkiem przyprawy uniwersalnej. Po ugotowaniu otwieramy woreczek i mieszamy ryż z odrobiną masła. Odstawiamy, aby nie ostygł. Cukinie dobrze myjemy i kroimy  w plasterki, pieczarki tez kroimy w plasterki. Oliwki odcedzamy z zalewy , kiełbasę kroimy w plasterki. Na namoczone wcześniej w odzie patyczki nakąłdamy na przemian składniki szaszłyka. Doprawiamy przyprawą do grilla i grillujemy. Podajemy z sosem cygańskim i ryżem.




1 komentarz: