piątek, 9 sierpnia 2013

Drobiowa zupka z papryką czerwoną

Bardzo smaczna rosołowa zupka z mięsa kurczaka z dodatkiem papryki czerwonej.

Drobiowa zupka z papryką czerwoną

składniki
   2 -3szt ćwiartek z  kurczaka
    2  papryki czerwone
    2 szt ziele angielskie
    2 szt liść laurowy
    3 łyżki majeranku
    pieprz kolorowy ziarnisty
    15 dag pieczarek
    3  marchewki młode
    magii
    1 łyżka masła


Do ok 2 litrów wody wkładamy umyte udka. Dodajemy ziele angielskie i liść laurowy. Gotujemy ok 20 min. Dodajemy pokrojona marchewkę młodą. Pieczarki kroimy w plasterki. Paprykę myjemy osuszamy usuwamy gniazdo nasienne i białą błonkę. Kroimy w kosteczkę. Na masełku podsmażamy pieczarki z papryką. Ugotowane mięso oddzielamy od kości i kroimy. Dodajemy na patelnie do warzyw- wszystko smażmy doprawiając majerankiem , pieprzem do smaku. Zawartość patelni wlewamy do rosołu z gotowania kurczaka. Doprawiamy magii i solą do smaku. Gotujemy ok 15 min. Podajemy z pieczywem.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz