czwartek, 1 sierpnia 2013

Sałatka z fasolką szparagową i tuńczykiem

Smaczna letnia sałatka aby wykorzystać świeżutką fasolkę , która rośnie sobie na letnich grządkach.

Sałatka z fasolką szparagową i tuńczykiem
składniki
 1 garść fasolki szparagowej
    1 opakowanie tuńczyka kawałki w oleju
    4  ziemniaki
    natka pietruszki
    pieprz kolorowy ziarnisty

Tuńczyka lekko odcedzamy z oleju, dajemy do miski. Natkę pietruszki myjemy osuszamy i drobno siekamy. Ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie, po ugotowaniu odcedzamy , studzimy i kroimy w kostkę. Fasolkę obieramy , odcinamy końce i gotujemy w solonej wodzie. Po ugotowaniu odcedzamy studzimy i kroimy w małe kawałki. Wszystkie składniki łączymy z sobą. doprawiamy pieprzem kolorowym świeżo mielonym do smaku.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz