czwartek, 22 sierpnia 2013

Skrzydełka z farszem miesno warzywnym

Taka przystawka pasuje na większe imprezy rodzinne , ale jak mamy czas możemy zrobić je na obiad. Wymagają troszkę pracy i wprawy , ale warto :)


Skrzydełka z farszem mięsno warzywnym

składniki

1 kg skrzydełek
    1/2 kg mięsa mielonego
    1 szt papryka czerwona
    25 dag pieczarek
    Sól morska
    pieprz biały
    1 szt cebula
    sos sojowy
    olej
    papryka słodka mielona



Skrzydełka myjemy wybieramy duże i ładne. Pomału usuwamy kości z skrzydełek aby nie uszkodzić skórki. Pieczarki kroimy bardzo drobno, paprykę myjemy usuwamy gniazdo nasienne i kroimy drobno. Cebule siekamy . Na oleju podsmażamy paprykę , pieczarki i cebulę. Kiedy warzywa zmiękną dodajemy mięso mielone. doprawiamy solą ,pieprzem ,papryką słodka i sosem sojowym. Smażymy. Usmażone farsz studzimy. Zimny nakąłdamy do dziurek po kości . Nafaszerowane skrzydełka układamy w naczyniu żaroodpornym. Kropimy olejem ,solimy , doprawiamy sosem sojowym i papryką słodką . Wstawiamy do piekarnika na ok 40 min w tem. ok 180 stopni.







Brak komentarzy:

Prześlij komentarz