sobota, 31 sierpnia 2013

Surówka z czerwono - białej kapusty

Smaczna suróweczka do obiadku. Pasuje do mięs ciepłych i zimnych .

Surówka z czerwono - białej kapusty

składniki

    1/2 szt kapusta białą
    1/2 szt kapusty czerwonej
    2 cebule
    jabłko
    1 szklanka majonezu
    1/2 szklanki śmietany
    1 łyżka cukru
    Sól
    2 łyżki musztardy

Kapustę białą i czerwoną obieramy z brzydkich liści. Następnie bardzo drobno siekamy lub rozdrabniamy w robocie kuchennym. Cebulę ścieramy na tarce. Robimy sos. Mieszamy majonez z śmietaną , musztardą. Dodajemy cukier , sól do smaku i jeszcze raz mieszamy. Sos wlewamy do surówki i dobrze mieszamy. Odstawiamy do lodówki na ok 30 min. Podajemy schłodzoną do obiadu.


1 komentarz: