czwartek, 5 września 2013

Ryż porowy z szyneczką na ciepło


 Szybki smaczny obiadek z ryżu i pora.

Ryż porowy z szyneczką na ciepło

składniki

  • 1 woreczek ryżu brązowego
  • 1 szt por
  • 1/2 litra bulionu
  • 20 dag szynki drobiowej
  • parmezan starty
  • 1  marchewka
Pora myjemy i kroimy drobno. Marchewkę obieramy i ścieramy na tarce duże oczka. Na patelni na masełku podsmażamy por i marchewkę  po kilku minutach wsypujemy ryż i smażymy. Podlewamy bulionem mieszamy i zostawiamy aż ryż wchłonie wodę powtarzamy to kilkakrotnie aż ryż będzie ugotowany. Dodajemy pokrojoną szyneczkę.Mieszamy , dodajemy starty parmezan - mieszamy i podajemy na ciepło.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz