poniedziałek, 9 września 2013

Zielone tagiatelle z kiełbasą i siekanym jajkiem

Szybkie smaczne danie kolacyjno - obiadowe . Zielony szpinakowy makaronik na szybko.

Zielone tagiatelle z kiełbasą i siekanym jajkiem


składniki
1/2 szt tagliatelle
    15 dag kiełbasy swojskiej
    2 szt jajko
    1 łyżka masła
    Sól
    1 ząbek czosnku

Makaron gotujemy w osolonej wodzie. Po ugotowaniu odcedzamy i odstawiamy. Jajka gotujemy w osolonej wodzie na twardo. Po ugotowaniu studzimy i siekamy drobno. Kiełbasę kroimy w plasterki. Na maśle podsmażamy posiekany czosneczek. dodajemy pokrojone plasterki kiełbasy. Dodajemy makaron - mieszamy. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Na talerzu posypujemy posiekanym jajkiem .



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz