sobota, 12 października 2013

Pałki z kurczaka w sosie chrzanowym z koperkiem

Obiadek z kurczaczka , pasuje do ziemniaczków i do ryżu.

Pałki z kurczaka w sosie chrzanowym z koperkiem

składniki
 8 szt pałki z kurczaka
    uniwersalna przyprawa
    1 łyżka mąki
    1 łyżka masła
    1 łyżka chrzanu
    1 łyżka koperku siekanego
    1 łyżeczka oleju
    śmietana 30 % 2-3 łyżki

Pałki z kurczaka myjemy osuszamy solimy do smaku i podsmażamy na oleju. Następnie zalewamy wodą ok 2 szklanki i dusimy ok 15 min. Doprawiamy przyprawą uniwersalną. Robimy zasmażkę z mąki i z masła. Zasmażkę dodajemy na patelnie z mięsem. Energicznie mieszamy. Gotujemy ok 5 min. Następnie dodajemy chrzan , dolewamy kilka łyżek śmietany 30 procent - mieszamy. Dodajemy pokrojony koperek i podajemy.


1 komentarz:

  1. o, takich pałek kurczaka jeszcze nie jadłam. lubię posmak chrzanu w daniach :]

    OdpowiedzUsuń