środa, 9 października 2013

Schabowe w mące kukurydzianej z curry

Schabowe ale w innym wydaniu. Tym razem w cieście z mąki kukurydzianej z dodatkiem odrobiny curry.


Schabowe w mące kukurydzianej z curry

składniki

    4 kawałki schabu
    curry
    sól morska
    2 łyżki mąki kukurydzianej
    1 łyżka mąka pszenna
    2 jajka
    olej do smażenia
    bułka tarta

Schabowe u mnie 4 plastry rozbijamy przez folię. W misce rozbijamy dwa jajka dodajemy mąki , kukurydziana i pszenną. Solimy do smaku dodajemy odrobinę curry i mieszamy dobrze ciasto. W cieście moczymy nasze schabowe następnie w bułce tartej  i od razu układamy na rozgrzanym oleju. Smażymy na złoto. Podajemy na ciepło do obiadu.



1 komentarz:

  1. Fajna alternatywa dla klasycznych kotletów - lubię bawić się panierką, aby się za szybko nie znudzić :)

    OdpowiedzUsuń