Buła smaczna lekka pasuje na drugie śniadanie. Bez masła skropiona oliwą z oliwek i octem balsamicznym. Smacznego
Długa buła z dodatkami i sosem miodowym
składniki
2 szt bankietka
1 szt ogórek zielony
15 dag szynka wieprzowa
oliwa z oliwek
ocet balsamiczny
1 łyżka musztardy
1 żółtko
1 łyżka miodu
olej
sałata
Bagietkę przekrawamy wzdłuż. Ogórka dobrze myjemy i za pomocą obieraczki
do warzyw kroimy w długie paski. Sałatę myjemy osuszamy. Szynkę kroimy w
cieniutkie plasterki. Bułkę z dwóch stron kropimy oliwą i octem
balsamicznym. Robimy sos. Żółtko ucieramy z musztarda dodajemy olej i
miód - mieszamy solimy do smaku solą. Na jedną stronę bułki dajemy sos
na to kładziemy sałatę szynkę i długie cienkie plasterki ogórka. Bułkę
zamykamy.
świetny longer:)
OdpowiedzUsuń