niedziela, 19 stycznia 2014

Długa buła z dodatkami i sosem miodowym

Buła smaczna lekka pasuje na drugie śniadanie. Bez masła skropiona oliwą z oliwek i octem balsamicznym.  Smacznego


 Długa buła z dodatkami i sosem miodowym

składniki
    2 szt bankietka
    1 szt ogórek zielony
    15 dag szynka wieprzowa
    oliwa z oliwek
    ocet balsamiczny
    1 łyżka musztardy
    1 żółtko
    1 łyżka miodu
    olej
    sałata

Bagietkę przekrawamy wzdłuż. Ogórka dobrze myjemy i za pomocą obieraczki do warzyw kroimy w długie paski. Sałatę myjemy osuszamy. Szynkę kroimy w cieniutkie plasterki. Bułkę z dwóch stron kropimy oliwą i octem balsamicznym. Robimy sos. Żółtko ucieramy z musztarda dodajemy olej i miód - mieszamy solimy do smaku solą. Na jedną stronę bułki dajemy sos na to kładziemy sałatę szynkę i długie cienkie plasterki ogórka. Bułkę zamykamy.

1 komentarz: