Pasta ryżowo pieczarkowa -smakuje wspaniale na zimno i na ciepło
składniki
15 dag pieczarki,
1 szt cebula,
1 woreczek ryż Kupiec
1 szt kostka bulionowa grzybowa Winiary
pieprz Kamis
papryka słodka,
1 łyżka olej kujawski,
3 łyżki pasta pomidorowa Cirio
4 szt korniszony
Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu w lekko osolonej wodzie . Po ugotowaniu studzimy . Na patelni podsmażamy posiekaną cebulkę z pokrojonymi pieczarkami . dodajemy pastę pomidorową ,pokruszona kostkę bulionową grzybowa i doprawiamy papryką słodką w proszku . Mieszamy . dodajemy ugotowany ryż . Mieszamy chwilę smażymy . Dodajemy pokrojone korniszony .Mieszamy . Doprawiamy pieprzem do smaku .
świetna! naprawdę, coś jakby taki... paprykarz? nie wiem, tak jakoś mi się dziwinie skojarzyło ;p
OdpowiedzUsuńdokładnie paprykarz tylko bez rybki :)
OdpowiedzUsuń