sobota, 1 lutego 2014

Kiszona kapucha z fasolą mung

Poszłam na całość zmieszałam dwa światy - jednak się da wyszło super .
Nie wiem czy pisałam ale ta fasola podbiła moje podniebienie - polecam nadaje się do wszystkiego :)

Moja fasolka jest ekologiczna i dostałam ją od Symbio - szkoda ,że już się kończy , a pomysłów cała głowa.

Kiszona kapucha z fasolą mung

składniki
    1/2 kg kapusty kiszonej
    2 małe cebule
    1 łyżka masła
    Pieprz kolorowy -
    25 dag kiełbasy
    1 szklanka fasoli mung ekologicznej Symbio
    liść laurowy
   
Kapustę kiszoną przelewamy wodą i gotujemy z dodatkiem liścia laurowego ok 15 min. Fasolę mung moczymy ok 3 godziny , najlepiej namoczyć ją na noc. Fasolę gotujemy ok 30 min bez dodatku soli. Po ugotowaniu odcedzamy. Kiełbasę kroimy w kosteczkę . Cebule siekamy. Na patelni na maśle podsmażamy cebulkę dodajemy kiełbaskę - mieszamy. Ugotowaną kapustę odcedzamy i dajemy na patelnie do kiełbasy i cebuli- mieszamy i smażymy wszystko razem. Po ok 10 min dodajemy ugotowaną wcześniej fasolę . Mieszamy. doprawiamy odrobina soli , pieprzu , ja dodałam jeszcze odrobinę przyprawy uniwersalnej. Smażymy razem ok 3 min. Podajemy.





1 komentarz: