poniedziałek, 3 marca 2014

Śniadaniowa pasta z kaszy i tuńczyka w oleju

Smaczna pasta kanapkowa z kaszy gryczanej łamanej do tego tuńczyk w oleju , cebulka i korniszony.
Do pasty użyłam ekologicznej kaszy Symbio.


Śniadaniowa pasta z kaszy i tuńczyka w oleju

składniki

    1/2 opakowanie kaszy gryczanej łamanej Krakowskiej Symbio
    5 korniszonów
    1 szt cebula biała
    1 puszka tuńczyka kawałki w oleju
    pieprz biały
    Sól morska

Kaszę gryczana łamana gotujemy według przepisu na opakowaniu. Po ugotowaniu odstawiamy aby wystygła. Cebule obieramy i siekamy bardzo drobno. Puszkę z tuńczykiem otwieramy i dodajemy do zimnej kaszy . Dobrze mieszamy. Dodajemy cebulkę. Korniszony kroimy drobniutko i dodajemy do pasty. Wszystko dobrze mieszamy. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku.  Odstawiamy na ok 1 godzinę aby pasta przegryzła się :)






Brak komentarzy:

Prześlij komentarz