poniedziałek, 3 marca 2014

Kasza gryczana łamana z pesto pietruszkowym

Coś innego połączenie naszej kaszy z pesto tez z polszczonym czyli z natki pietruszki.
 Kasza Krakowska , kóra użyłam pochodzi z ekologicznych upraw i jest firmy SYMBIO.
Bardzo dobra i smaczna.

Kasza gryczana łamana z pesto pietruszkowym

składniki

    1 opakowanie kasza łamana  gryczana Krakowska Symbio
    2 ;pęczki natka pietruszki
    3 łyżki orzeszki piniowe
    3 łyżki oliwy z oliwek
    Sól morska
    2 ząbki czosnku
    2 łyżki parmezanu startego
Kaszę gryczana łamana gotujemy według przepisu na opakowaniu. '
Po ugotowaniu odstawiamy. Robimy pesto. Natkę myjemy osuszamy i siekamy. Czosnek blendujemy dodajemy orzeszki i tez je blendujemy dolewamy oliwy i dodajemy pokrojoną natkę. Wszystko blendujemy , doprawiamy solą do smaku. Na koniec dodajemy starty parmezan. Pasto dodajemy do ciepłej kaszy i wszystko razem mieszamy. Danie gotowe.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz