Cykl przepisów z serii Lekka na wiosnę - zamieniamy obiad na dania niskokaloryczne , lekkie , smaczne i z dużą ilością witamin i soli mineralnych . 
Zainteresował mnie nowy trend na rynku kulinarnym mianowicie Kuchnia SPA - co to jest ?
 Kuchnia zgodna z zasadami SPA jest kuchnią w zgodzie z naturą. Kuchnia 
ta ma wpływać na harmonię pomiędzy tym, co niezbędne a tym, co jedzenie 
dostarcza do organizmu. 
 Kuchnia SPA nie lubi ani pośpiechu, ani dostarczania witamin w 
pigułkach. Właściwie dobrana dieta jest gwarancją poprawy stanu zdrowia 
oraz ma duży wpływ na nasze samopoczucie i pozytywne nastawienie.
 Podsumowując, aby jeść zgodnie z filozofią kuchni SPA należy zrezygnować
 z jedzenia na szybko oraz z niezdrowych dań na rzecz wartościowych 
posiłków. Nie powinno się zapominać o tym, że swoje ciało należy 
traktować z szacunkiem oraz że zdrowie jest w życiu najważniejsze.
 Jarmuż z patelni
składniki
jarmuż 1 opakowanie
czosnek 2 ząbki
 1 puszka cieciorki
chilli
sól morska
pieprz
oliwa
3 jajka
Patelnie mocno rozgrzewamy wlewamy 1 łyżkę oliwy . Czosnek obieramy i dwa ząbki siekamy , dajemy na patelnie, dodajemy odrobinę posiekanej chilli. Mieszamy . Wkładamy pokrojony jarmuż. Mieszamy smażymy chwilkę . Następnie odcedzamy cieciorkę z zalewy i dodajemy na patelnie , mieszamy. Smażymy aż jarmuż zmięknie. Solimy i doprawiamy do smaku. Podajemy z sadzonym jajkiem . 


Bardzo lubię jarmuż.Tak ogólnie,jest on niedoceniany,a szkoda.Wiele osób używa go tylko do dekoracji.
OdpowiedzUsuń