wtorek, 8 kwietnia 2014

Spaghetti na zielono z szpinakiem i pieczarką

Co raz częściej w mojej kuchni gości kolor zielony wiosenny pełen nadziei no i przedewszystkim zdrowia i smaku.

Dziś cos do wciągania sama na sam lub wspólnie. Długi makaron z szpinakiem i pieczarkami.


 Spaghetti na zielono z szpinakiem i pieczarką

składniki
makaron spaghetti 1 opakowanie
szpinak mrożony rozdrobniony 1 opakowanie
czosnek 2 ząbki
cebula 1/2 szt
masło klarowane
sól morska
pieprz
pieczarki 25 dag
ser bursztyn dojrzewający ok 10 dag

Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu w lekko osolonej wodzie. Odcedzamy i odstawiamy.  Na patelni rozgrzewamy masło dajemy posiekaną drobno cebulkę i posiekany czosnek. Lekko podsmażamy i dajemy pokrojone w plasterki pieczarki. Podsmażamy. Solimy do smaku. dodajemy rozdrobniony szpinak i wszystko razem smażymy. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem . Następnie łączymy z makaronem. Podajemy z startym serem dojrzewającym .






1 komentarz: