wtorek, 27 maja 2014

Sałatka warzywna z czerwoną fasolą

Sałatka z młodych warzyw ale po sezonie można a nawet trzeba użyć tych co mamy . Do tego czerwona fasola i chrupiąca żółta papryka.

Sałatka warzywna z czerwoną fasolą


składniki
młode ziemniaki ok 1/2 kg
młoda marchewka 5 szt
papryka żółta
1 puszka fasoli czerwonej
kukurydza ok 1 szklanki
szczypiorek
pieprz, sól morska
majonez ok 4 łyżki
śmietana 12% ok 4 łyżki
musztarda ok 2 łyżeczki

Fasolę czerwona wykładamy z puszki na sito , przelewamy wodą i odstawiamy aby obciekła. Ziemniaki i marchewkę młodą myjemy i gotujemy. Zimna kroimy w drobna kosteczkę . Kukurydze odsączamy na sitku dodajemy do warzyw. Szczypiorek siekamy. Paprykę żółtą myjemy i kroimy w kosteczkę. Warzywa mieszamy z sobą. Do majonezu dodajemy śmietanę i musztardę mieszamy. Sos dajemy do warzyw. Wszystko razem mieszamy doprawiamy do smaku solą i pieprzem.





1 komentarz: