wtorek, 23 września 2014

Kapustka zasmażana

Nie ma dobrego schabowego bez dobrej kapusty zasmażanej .
Dziś ugotowana , dziś zjedzona.


Kapusta zasmażana

składniki

 kapusta kiszona 2 kg
ziele angielskie ok 4 kulki'
liść laurowy ok 4 szt
sól
wegeta
boczek ok 40 dag
mąka ok 3 łyżki
cebula ok 3 szt
W dużym garnku gotujemy kapustę z dodatkiem liścia laurowego i ziela angielskiego.
Gotujemy aż kapusta zmięknie.
w dużym płaskim garnku podsmażamy pokrojony w kosteczkę boczek. Dodajemy łyżkę oleju i dodajemy pokrojona cebulę. Podsmażamy . Dodajemy mąkę. Mieszamy . Następnie dodajemy kapustę wraz z wodą . Mieszamy . Dusimy aż kapusta podsmaży się i zgęstnieje.
Doprawiamy pieprzem i wegetą do smaku. 



1 komentarz: