czwartek, 11 września 2014

Penne z pomidorami i nutką ziół prowansalskich

Szybciutki obiad. Wystarczy puszka pomidorów bez skórki, odrobina mięsa mielonego , czosnek i zioła prowansalskie . Szybko , smacznie .

Penne z pomidorami i nutką ziół prowansalskich


składniki

makaron penne
puszka pomidorów bez skórki
czosnek ok 2 ząbki
30 dag mięsa mielonego
zioła prowansalskie
masło klarowane
sól,pieprz
parmezan

Makron gotujemy według przepisu na opakowaniu. Po ugotowaniu przelewamy zimna woda odstawiamy. Na patelni na masełku podsmażamy czosneczek, który wcześniej trzeba posiekać . Następnie dodajemy mięso mielone , mieszamy. Dodajemy pomidory z puszki. Doprawiamy solą ,pieprzem i ziołami prowansalskimi. Na patelnie dajemy wcześniej ugotowany makaron. Lekko mieszamy i podajemy, posypane parmezanem.



1 komentarz: