sobota, 25 października 2014

Sałatka z ziemniaków gotowanych i pstrąga wędzonego

Lekka smaczna sałatka z wykorzystaniem pstrąga wędzonego. Do tego czerwona słodka pomarszczona żurawina , piórka czerwonej cebuli i dla zdrowia olej lniany . ....


Sałatka z ziemniaków gotowanych i pstrąga wędzonego

składniki

kawałek pstrąga wędzonego
ziemniaki
cebula czerwona
łyżka żurawiny
pomidor
pieprz grubo mielony
sól morska
 olej lniany

Ziemniaki obieramy i gotujemy. Studzimy i kroimy na mniejsze kawałki. Cebule obieramy i kroimy  w piórka.  Mięso z wędzonego pstrąga oddzielamy od ości. Dodajemy do sałatki. Pomidora myjemy kroimy na ósemki. Całą sałatkę posypujemy żurawin a. Doprawiamy solą ,pieprzem i kropimy olejem lnianym.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz