czwartek, 26 marca 2015

Dietetyczny indyk na czosnkowym szpinaku

Lekkie danie z wykorzystaniem zdrowego i niskokalorycznego indyka. Do tego zdrowy pełen żelaza szpinaku z nuta czosnku.  Danie w sam raz na rozpoczęcie wiosny. Możemy do niego zaserwować np ryż .

Dietetyczny indyk na czosnkowym szpinaku
składniki

1 woreczek rozdrobnionego mrożonego szpinaku
4 sznycle z indyka
pieprz
sól
3 ząbki czosnku
1 łyżka masła klarowanego
przyprawa do grilla

Czosnek obieramy.
Sznycle z indyka solimy i doprawiamy pieprzem i przyprawą grillową  do smaku.
Grillujemy z obu stron .
Na patelni rozgrzewamy masło klarowane dodajemy szpinak i na małym ogniu podsmażamy go aż woda odparuje. Następnie doprawiamy sola i pieprzem. Na koniec dodajemy wyciśnięty czosnek. Mieszamy. Szpinak nakładamy na talerz na niego serwujemy pokrojonego indyka. Podajemy na ciepło.





1 komentarz: